Despre aplicatie

Cateva cuvinte...

Din dorinta de a face ceva frumos si din imboldul de a invata mai multe, ne-am propus sa aducem povestile si basmele copilariei mai aproape de copiii dumneavoastra. Asa ca am hotarat sa va invitam pe taramul basmelor si povestilor romanesti si nu numai, pentru a va introduce in minunata lume a personajelor mirifice cu aceasta aplicatie.

Proiectul l-am pornit din pasiune si il continuam tot din aceleasi considerente, motivati fiind de succesul aplicatiei. Asteptam de la dumneavoastra pareri si impresii. In functie de asta vom mai crea si alte povesti pentru copii si nu numai... In primul rand, aceasta aplicatie este GRATUITA si include 5 povesti GRATUITE destul de cunoscute copiilor dumneavoastra. In plus se pot achizitiona pachete de povesti suplimentare contra cost.

Cum functioneaza...

Aplicatia are un meniu principal, de unde se pot alege povestile (puteti glisa dreapta / stanga pentru a vedea si mai multe povesti deoarece nu pot fi afisate decat cate 3 povesti pe pagina; in partea de jos veti vedea, intocmai ca la sistemul de operare Android, cate pagini sunt) si un meniu de unde se pot gestiona povestile. Iesirea din aplicatie se face cu un buton dedicat de iesire sau cu butonul de iesire de pe telefon / tableta.

In meniul principal fiecare poveste este reprezentata ca o carte cu o pictograma reprezentativa din poveste, numele povestii si o iconita ce reprezinta starea povestii:
- iconita albastra - inseamna ca povestea este disponibila pentru descarcare GRATUITA (si asa va fi intotdeauna)
- iconita verde - inseamna ca povestea este deja descarcata pe dispozitivul dumneavoastra si este disponbila pentru parcurgere indiferent daca sunteti sau nu conectat la internet
- iconita rosie - inseamna ca povestea este disponibila pentru descarcare contra cost (se poate plati cu cardul sau prin SMS, printr-un operator dedicat si securizat)

Cum este prezentata povestea...

In interiorul povestii se poate naviga cu ajutorul butoanelor stanga / dreapta sau culisand cu degetul de la dreapta spre stanga (pentru a naviga inainte) si de la stanga spre dreapta (pentru a naviga inapoi), adica exact cum dati paginile unei carti reale.

In partea de sus exista un set de butoane care folosesc la oprirea / pornirea melodiei de fundal, oprirea / pornirea naratiunii audio, pornirea / oprirea modului automat de derulare a povestii si pornirea / oprirea modului de noapte buna (in acest mod, dupa incheierea naratiunii audio a povestii aplicatia se va inchide, dand voie dispozitivului sa intre automat in standby si sa opreasca ecranul, evitand in acest fel epuizarea bateriei). Iesirea din poveste, in meniul principal, se face apasand pe carticica din coltul stanga/sus sau pe butonul "inapoi" al dispozitivului.

Ce contine
aplicatia

Aplicatia este GRATUITA si contine un pachet de 5 povesti GRATUITE. Separat se pot achizitiona oricare din cele 2 pachete disponibile cu plata (prin SMS sau card bancar). Acestea au cate 5 povesti + o poveste BONUS.

Pachet GRATUIT
povesti

- Jack si vrejul de fasole
- Alba ca zapada si cei 7 pitici
- Ursul pacalit de vulpe
- Capra cu 3 iezi
- Degetica

Pachetul 1
povesti cu plata

- Jupan Cotoila (BONUS)
- Neghinita
- Frumoasa din padurea adormita
- Hansel si Gretel
- Fata babei si fata mosului
- Doi feti cu stea in frunte

Pachetul 2
povesti cu plata

- Iepurasul palavragiu (BONUS)
- Feciorul Imparatului Rosu
- Tinerete fara batranete
- Piparus Petru
- Greuceanu
- Praslea cel voinic

Alte amanunte...

Aplicatia are nevoie de permisiuni pentru a descarca si salva povestile pe dispozitivul dumneavoastra (mai multe detalii aici). Aplicatia Basme si Povesti este in limba romana iar povestile si basmele sunt desemenea in limba romana.

Daca pana acum nu le-ati citit copiilor aceste povesti sau nu le-au auzit in alte parti, puteti sa lasati tehnologia sa va ajute. Aplicatia a fost gandita pentru copiii de gradinita, dar si pentru scolarii care au invatat sa citeasca deoarece pe langa naratiunea audio are listata si povestea cu scris caligrafic. Speram sa va faca placere. Asteptam pareri si impresii. Va multumim.